Kategorije
Događanja u Kalinovcu

Radionica robotike – STEM auto 2018

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Kulturnom udrugom „Tomislav Franjić“ Kalinovac i Osnovnom školom “Ivan Lacković Croata” Kalinovac organizirao je besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti.

Radionica se održana u prostoru Osnovne škole “Ivan Lacković Croata” Kalinovac, 31.7.2018. , trajala je 2h i na njoj je sudjelovalo 10 polaznika iz Kalinovca i okolice.

Svi su s veseljem programirali mBot edukacijske robote, naučili kako koristiti lampice na robotu, kako svirati pomoću njega, kretati se i parkirati ga improviziranu garažu.

STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba, u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja). Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

 

Zahvaljujem svima koji su pomogli u održavanju radionice : IRIM edukatoru, ravnateljici osnovne škole Mirjani Bazijanec i Domagoju Brčeku na odličnim fotografijama i pomoći oko postavljanja radionice i pospremanja nakon radionice.

 

Željko Brček

[the_ad id=”3428″]

Foto album sa radionice:

 

[the_ad id=”3428″]
Molimo, slijedite i lajkajte nas: