Događanja u Kalinovcu

Predstava “Poštene žene” amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje

Poštene žene

Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje u subotu 02.12.17. s početkom u 19:00h gostuje u Društvenom domu u Kalinovcu s kazališnom predstavom “Poštene žene”.

Djelo Ludbrežanke Marije Winter: “Poštene žene”. je napisan pedesetih godina prošlog stoljeća, taman kada se i vlast promijenila, a s njom i nazivi raznih institucija, titula i svega drugog. Međutim sada sa ovim odmakom, tekst postaje  svevremeni.
Ljudi sa svojim karakterima se nisu promijenili i možemo ih zapravo susretati sa istim htjenjima, razlozima za postupanje, interesima u ovom trenutku tu među nama.
U spomenutom humoristično-satiričnom djelu riječ je o, mada ne nužno, seoskimdogađanjima, tračevima i razmiricama dviju glavnih protagonistkinja, koje večeras upoznajemo.
Sva ta gungula dakako završava na sudu. Zanimljivost je i to da upoznajemo i karaktere likova onih koji su „iz opanka uskočili u cipelu“ ili kako ih je slavni komediograf nazvao pokondirena tikva. Ima naš narod na lageru mnogo vrlo duhovitih usporedbi za raznorazne situacije, ljude i pojave, pa tako i za ovakve skorojeviće: noga lička, cipela bečka. Nažalost, uvijek negdje puca po šavovima (baš kad najmanje treba).
I još k tome kada jednostavna osoba, sluškinja, porotnik nadigraju takove likove, svojom jednostavnošću, svakodnevnom, tradicionalnom mudrošću slike iz predstave poprime sasvim realnu i općepoznatu situaciju.

Nastupaju:

Elvira/milostiva-Ana Jačmenica, Cilika/sluškinja-Dragica Crnogaj, Dora Frflić/svađalica-Josipa Matešić, Jula Brblić/oponentica Dori-Štefica Fijačko, Marica/unuka Dore-Lana Bakliža, Ružica/unuka Jule-Lana Turčec, Vera/odvjetnička pomočnica i dajktilograf-Biserka Svedružić, Rus/sudac-Marijan Repanić, Vladimir Švaljek-porotnik i seoski mudrijaš,Milica Cmizdrekova-Anita Tušek, JožekCmizdrek-hmeknjeni muž Boris-Roma Blažinić koji ujedno potpisuje Adaptaciju teksta i režiju.

Nakon predstave “Poštene žene” nastupa Humoristično društvo Zvonec, Krapina  s monokomedijom Trač partija, nastupa Anita Tušek.

 

Dođite ! Dobra zabava i puno smijeha su zagarantirani !

Molimo, slijedite i lajkajte nas: