Kategorije
Događanja u Kalinovcu

Pet godina od osnutka Kulturne udruge „Tomislav Franjić“ Kalinovac

Dana 06.04.2020. obilježava se peta godišnjica osnutka Kulturne udruge „Tomislav Franjić“ Kalinovac koja nosi ime velikog čovjeka, pokretača amaterske glume, voditelja i režisera dramske sekcije koji je tijekom svog života puno pridonio kulturnom stvaranju u Kalinovcu.

Kod osnivanja bilo je 40-tak entuzijasta i amatera koji su imali veliku želju da ova udruga njegovim imenom promiče sve kulturne i ljudske vrijednosti koje je Tomislav Franjić cijenio i po kojima je živio.

Do sada se u Udrugu učlanilo preko stotinjak članova svih dobnih skupina koji djeluju u četiri sekcije: dramska grupu za odrasle, mala dramska scena, mješoviti pjevački zbor i tamburaški orkestar. Neki članovi Udruge pridonijeli su svojim radom i zalaganjem ostvarivanje ciljeva udruge te su postali počasni članovi.

U proteklih pet godina članovi udruge odradili su 215 nastupa – dramskih predstava za djecu i odrasle, koncerata, manifestacija, smotri i humanitarnih programa.

Ugostili su jako puno prijateljskih amaterskih kazališta, pjevača, plesača, zborova i orkestara s kojima imaju jako dobru suradnju.

Vrijedni članovi Udruge sudjeluju na svim manifestacijama i događanjima na koje su pozvani a organizira ih Općina Kalinovac i Turistička zajednica područja Dravski Peski.

Iako se u ovim teškim vremenima, članovi udruge ne mogu međusobno družiti na probama i nastupima, oni svakodnevno komuniciraju putem telefona i društvenih mreža. U svome domu marljivo vježbaju za predstave i koncerte.

Najčešća uzrečica svih amatera je da „žele se dobro zabaviti, a onda ako uz to još zabave i publiku – zadovoljstvo je obostrano“!

Čestitke za 5. rođendan i ostanite doma!

Molimo, slijedite i lajkajte nas: