Kategorije
Nekategorizirano

Održana XVIII. Županijska smotra kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije

U Domu kulture u Đurđevcu, 18.rujna 2021., održana je XVIII. Županijska smotra kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Zajednica kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Gradskog kazališta Đurđevac.

 

Kulturna udruga “Tomislav Franjić” na smotri se predstavila s predstavom „Nosokopači“ u izvedbi Male dramske scene.

 

Smotru je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči, a svim sudionicima i članovima smotre dobrodošlicu su zaželjeli i obratili im se predsjednica Županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić te predsjednik Gradskog kazališta Đurđevac, Matija Bažulić.

 

Nastup naših „mladih snaga“ ocijenjen je kao vrlo uspješan. Selektorica smotre dr.sc. Dubravka Crnojević-Carić izrazila je iznenađenje što tako mladi glumci koncentrirano i savjesno mogu iznijeti predstavu od 50 minuta. U skladu s analizom predstave dodijeljene su i nagrade:

          najbolja sporedna ženska uloga: Ema Ciganović u predstavi Nosokopači – Kulturna udruga “Tomislav Franjić” Kalinovac – Mala dramska scena;

           najbolja sporedna muška uloga: Martin Miklić – Kulturna udruga “Tomislav Franjić” Kalinovac – Mala dramska scena;

          posebna pohvala za predani i kvalitetan dramsko-pedagoški rad s mladima pripala je Vlasti Golub – voditeljici Male dramske scene – Kulturne udruge “Tomislav Franjić” Kalinovac i pomoćnici režije Sanji Miklić;

 

Riječi ohrabrenja i udivljenja, koje je selektorica uputila glumcima, bile su poticaj da nastave s daljnjim radom u dramskom izražavanju što su oni svesrdno i prihvatili. Želimo im puno uspjeha i zabave na „daskama koje život znače“.

 

 

 

 

 

 

Molimo, slijedite i lajkajte nas: