Kategorije
Događanja u Kalinovcu

IZLET NA TRSAT

Nakon popuštanja epidemioloških mjera članovi Kulturne udruge „Tomislav Franjić“ Kalinovac krenuli su s programom rada za 2021. godinu te započeli sa svojim redovitim aktivnostima. Tako su održali sastanke članovi mješovitog pjevačkog zbora, tamburaškog orkestra te dramska grupa odraslih i dogovorili održavanje proba i planiranje nastupa.

U subotu, 12. lipnja 2021. godine, realizirali su zajednički jednodnevni izlet svojih članova . Izlet je započeo hodočašćem u svetište Majke Božje Trsatske te obilaskom Trsatske Gradine. Nakon toga put je nastavljen prema Opatiji gdje su se članovi mogli kupati na gradskoj plaži. Svi oni koji nisu bili za kupanje obišli su znamenitosti Opatije – crkvu sv. Jakova, umjetnički paviljon Juraj Šporer, statuu Djevojka s galebom, šetalište Lungomare i Hrvatsku ulicu slavnih.
Na povratku kući prošetali su riječkom obalom i najpoznatijom šetnicom u Rijeci – Korzo.

Nakon motivirajućeg izleta i druženja dogovorene su i daljnje aktivnosti ove Udruge. U planu je da 18. srpnja (nedjelja) članovi pjevačkog zbora i tamburaškog orkestra pjevaju i sviraju misu u crkvi sv. Luke ev. u Kalinovcu i nakon toga nastave sa zajedničkim druženjem u vinogradu naših članova.

Molimo, slijedite i lajkajte nas: