Kategorije
Opće informacije

IZLET I NASTUP DRAMSKE GRUPE KULTURNE UDRUGE „TOMISLAV FRANJIĆ“ KALINOVAC

 

U subotu, 19. ožujka 2022. godine članovi Kulturne udruge „Tomislav Franjić“ Kalinovac – dramska grupa odraslih u suradnji s turističkom agencijom realizirali su jednodnevni izlet na Plitvička jezera i Rastoke.

U našem najstarijem i najvećem Nacionalnom parku Republike Hrvatske koji svojom iznimnom prirodnom ljepotom privlači zaljubljenike u prirodu, članovi dramske grupe obišli su jezerski sustav Plitvičkih jezera koje čini 16 imenovanih i brojna manja, kaskadno poredana jezera a završava impozantnim slapovima Sastavcima, podno kojih počinje tok rijeke Korane. Nakon obilaska jezera i pješačenja kroz prekrasne šume koje obiluju biljnim i životinjskim svijetom put je nastavljen prema Slunju.

Nakon kratke okrijepe i odmora obišli su rijeku Slunjčicu koja se preko stijena ulijeva u rijeku Koranu a u svom toku kroz Rastoke stvara mnoštvo malih jezera, brzaka i slapova. Rastoke nam govore o simbiozi fantastičnih tvorevina prirode i ljudskih tehničkih dostignuća starih više stoljeća, a tu se radi o takozvanim mlinicama – žličarama.

Nakon motivirajućeg izleta koji je bio svojevrsni team building članova Udruge koji su pri tom napunili baterije dobrim raspoloženjem i pozitivnim vibracijama prije predstojeće smotre kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije koja će se održati ove subote u Đurđevcu.

A prije same smotre, u nedjelju 20.03.2022. u Društvenom domu u Kalinovcu izvedena je i repriza predstave „Siromak, silom bedak“ .

Molimo, slijedite i lajkajte nas: